Gemengde houtkant op talud bij ontginning

Beschrijving

De gemengde houtkant komt voor bij een talud dat aansluit bij een hooghoutbos bij een ontginningsplaats in Reesberg. Op de Poppkaart is de huidige perceelsstructuur reeds aanwezig. De noordoostelijke uitloper van het perceel heeft bos als bodemgebruik in de periode 1873- 1904. Later werd steeds een houtkant langs het talud gekarteerd. Meer zuidelijk sluit de houtkant aan bij het beboste perceel van de ontginningsplaats. De oude houtkant bestaat uit beuk met vlechtwerk, een restant uit een kap- of scheerhaag. Deze beukenhaag is nu zijlings geschoren door de koeien. Ook opgaande bomen en hakhout van gewone es zijn aanwezig in de houtkant.

• Topografische kaart van België, Philippe Vandermaelen, uitgegeven in 1846-1854, schaal 1:20.000.
  • Kaart van België, Militair Cartografisch Instituut, uitgegeven in 1928-1950, schaal 1:20.000.