Houtkant op talud

Beschrijving

De gemengde houtkant bevindt zich op een graft tussen twee graslanden ten westen het Veursbos. Op deze helling zijn enkele historisch permanente graslanden aanwezig. De houtkant (en graft) loopt vanaf de toegangsweg Veurs naar het bos, naar het noorden toe. De houtkant bestaat uit gewone es als hakhout en als knotboom, meidoorn, sleedoorn, veldesdoorn en gewone hazelaar als hakhout.

• BATS H. 2007: Aanduidingsdossier ankerplaats ‘(s Graven)Voeren, Sint-Marten en Sint-Pieter', definitieve aanduiding 24/12/2008. Agentschap Onroerend Erfgoed, Brussel.

Auteurs: Van der Linden, Geert; Vanmaele, Nele