Hoeve In de toekomst

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve In de toekomst

Beschrijving

Oorspronkelijk langgestrekte hoeve in neotraditonele stijl met art-nouveau-reminiscenties, van circa 1910 en gelegen op de hoek met de Akkerstraat. Bouwtoelating van 16 maart 1910 en gebouwd in opdracht van Boulboulle.

Oorspronkelijk bestaande uit hoekvormend woonhuis van twee bouwlagen en aanpalend stalling- en schuurgedeelte van één bouwlaag onder zadeldak met twee dakvensters onder afgewolfde daken; aantal venstertjes, een staldeur en rechthoekige schuurpoort. Heden verbouwd tot stalling, opgetrokken tot twee bouwlagen; deur en poort gedicht. Baksteenbouw, met gecementeerde banden, van twee bouwlagen onder schild(kunstleien) en plat dak. Korfboogvormige muuropeningen. Deur in deels afgekante hoek.

• Hove, Technische dienst, bouwaanvraag 1910-3.

Auteurs: Wylleman, Linda