Bomenrij met opgaande lindes

inventaris landschappelijk erfgoed \ houtige beplanting met erfgoedwaarde

Omtrek gemeten op hoogte 150 cm
(zwaarste) Omtrek stam of stoof 190 cm
Aantal 6 st
Aantal rijen 1 st

Beschrijving

Het perceel van een woning wordt begrensd door een markante bomentij van zes opgaande lindes. Op historische kaarten uit de 19de eeuw zoals de Poppkaart en de Atlas der Buurtwegen merken we hier de typische percelering op van een kamp, dit is een met houtkanten afgepaald veld. Mogelijks is de lijnaanplanting met opgaande lindes nog een restant uit zo’n houtkant, of minstens een aanplanting die traditioneel is verder gezet op deze gronden.

• Atlas van de Buurtwegen, opgesteld naar aanleiding van de wet op de buurtwegen van 10 april 1841, schaal 1:2.500 (overzichtsplannen schaal 1:10.000).
  • Atlas Cadastral parcellaire de la Belgique, Philippe-Christian Popp, uitgegeven in 1842-1879, schaal 1:5000.

Auteurs: Van der Linden, Geert