Teksten van Solitaire gekandelaarde zomerlinde in stadstuin

Geknotte linde als welkomstboom ()

Bij de erftoegang tot een hoeve staat een geknotte lindeboom. De zomerlinde doet hier dienst als welkomstboom.

Auteurs:  Van der Linden, Geert

Solitaire gekandelaarde zomerlinde in stadstuin. ()

Solitaire gekandelaarde zomerlinde (Tilia platyphyllos ssp. platyphyllos 'Sanguinea') in de tuin, aan de straatzijde. De leeftijd is niet gekend, maar de boom komt als volwassen boom op een foto van 1966 (foto private collectie Ludo Degryse). De boom werd ooit geknot op circa 3,5 m hoog en gekandelaard op 5-6 m hoog. Volgens een regressie is de boom circa 153 jaar oud of m.a.w. geplant circa 1863.

• ZWAENEPOEL, A. COSYNS, E (WVI) 'Levend houtig erfgoed', december 2016 (inventarisatie).

Auteurs:  Zwaenepoel, Arnout