Houtkant op talud bij holle weg

Beschrijving

De gemengde houtkant staat op een talud langs de holle weg die zich bij een wegkruis in twee splitst. De soorten bestaan uit hakhout van gewone hazelaar, hakhout van gewone esdoorn, opgaande bomen en hakhout van gewone robinia, opgaande bomen en hakhout van gewone es, knotbomen van gewone haagbeuk, zomereik, opgaande bomen van Canadapopulier, kruisbes, rode kornoelje, iep, zoete kers en Amerikaanse vogelkers. Er staan restanten van een geschoren meidoornhaag op de kop van het talud. Deze veekeringshaag heeft sporen van vlechtwerk.

Er onderbegroeiing bestaat uit muskuskruid en bleeksporig viooltje.

Auteurs: Van der Linden, Geert; Vanmaele, Nele