erfgoedobject

Houtkant op talud

landschappelijk element
ID: 132360   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/132360

Beschrijving

De houtkant staat op het talud op de valleirand van 'De Beek'. De gemengde houtkant bestaat uit hakhout van veldesdoorn, opvallend veel hakhout van iep en gewone robinia, opgaande bomen van gewone robinia, eenstijlige meidoorn, hakhout van zoete kers, opgaande bomen van gewone es, hakhout van boswilg, opgaande bomen van Canadapopulier, hakhout van gewone hazelaar, opgaande zomereiken van meer dan 3 meter omtrek, hakhout en opgaande bomen van gewone esdoorn, kruisbes, roos, gewone kardinaalsmuts, schietwilg en sleedoorn. Tegen een van de zomerlindes is een boomkruis bevestigd.

De houtkant op talud staat reeds op de Kabinetskaart van de Ferraris weergegeven.

  • Kabinetskaart van de Oostenrijkse Nederlanden voor Zijn Koninklijke Hoogheid de Hertog Karel Alexander van Lotharingen, Jozef Jean François de Ferraris, Koninklijke Bibliotheek van België, uitgegeven in 1770-1778, schaal 1:11.520 herleid naar 1:25.000.

Bron     : -
Auteurs :  Van der Linden, Geert, Vanmaele, Nele
Datum  : 2011


Relaties

  • Is deel van
    's-Gravenvoeren

  • Is deel van
    Holle weg Dalhemerweg

  • Omvat
    Opgaande zomerlinde met boomkruis

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Houtkant op talud [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/132360 (Geraadpleegd op 06-12-2020)