Houtkant op talud

Beschrijving

De houtkant staat op het talud op de valleirand van 'De Beek'. De gemengde houtkant bestaat uit hakhout van veldesdoorn, opvallend veel hakhout van iep en gewone robinia, opgaande bomen van gewone robinia, eenstijlige meidoorn, hakhout van zoete kers, opgaande bomen van gewone es, hakhout van boswilg, opgaande bomen van Canadapopulier, hakhout van gewone hazelaar, opgaande zomereiken van meer dan 3 meter omtrek, hakhout en opgaande bomen van gewone esdoorn, kruisbes, roos, gewone kardinaalsmuts, schietwilg en sleedoorn. Tegen een van de zomerlindes is een boomkruis bevestigd.

De houtkant op talud staat reeds op de Kabinetskaart van de Ferraris weergegeven.

Auteurs: Van der Linden, Geert; Vanmaele, Nele