Gekandelaarde lindenrij als schermbeplanting

Beschrijving

Op traditionele wijze werd er een lindenbomenrij als schermbeplanting aangeplant op de zuidwestkant van het erf. Dit gebeurde met gekandelaarde linden en aan de overkant van de straat. Het oude gebouwtje werd inmiddels vervangen door nieuwbouw. Het oude kwetsbare gebouwtje stond hier hoog op een akker en werd beschermd tegen wind en regen, maar ook tegen de zon. Ook kon bijvoorbeeld het ingespannen paard onder de linden bescherming vinden tegen de zomerse zonnestralen. Het aanplanten van linden bij de inkom van het erf is tevens een zéér oud gebruik waarbij men geloofde dat door de zuiverende werking van de bomen de bewoners op het erf beschermd werden van kwade invloeden. Het zijn vier linden waarvan de dikste een stamomtrek heeft van 293 cm.

Auteurs: Van der Linden, Geert