Beschrijving

Hoeve met losstaande bestanddelen namelijk woonstalhuis, schuur (ten zuidoosten) en stallen (ten zuiden), gelegen aan een zijweg van de Heikantstraat.

Woonstalhuis, het woongedeelte van drie traveeën en één bouwlaag onder afgewolfd zadeldak (golfplaten en riet, nok loodrecht op de straat), te dateren in de tweede helft van de 19de eeuw (?). Verankerd baksteenmetselwerk op deels gecementeerde plint. Woonhuisgedeelte met noordelijke en westelijke opkamer(s) en vlechtingen in de westelijke zijpuntgevel. Rechthoekige muuropeningen onder houten latei; beluikte vensters.

Sterk verbouwd stalgedeelte met afdak en aanbouwsel ten noorden. Moderne stallen en verbouwde langsschuur aan zuid- en zuidoostzijde van het erf.

Auteurs: Plomteux, Greet