erfgoedobject

Gekandelaarde lindendreef Kasteel Nazareth

landschappelijk element
ID
132593
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/132593

Juridische gevolgen

  • is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Kasteel van Nazareth
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Verschillende rechte en straalsgewijze ingeplante dreven aan de noordzijde van het kasteeldomein verbinden de vroegere site met walgracht van de parochiekerk in het noordwesten en de omliggende dorpsstraten met het kasteel van Nazareth. Het is een drevenpatroon dat al werd ingetekend op de Ferrariskaart (circa 1775). De gekandelaarde lindendreef die de verbinding maakt tussen de dorpskern en het kasteel is 400 meter lang en bestaat uit 100 exemplaren. Op het moment van de inventarisatie waren er acht bomen verdwenen, de dreef is bijgevolg nog vrij volledig.

  • Kabinetskaart van de Oostenrijkse Nederlanden voor Zijn Koninklijke Hoogheid de Hertog Karel Alexander van Lotharingen, Jozef Jean François de Ferraris, Koninklijke Bibliotheek van België, uitgegeven in 1770-1778, schaal 1:11.520 herleid naar 1:25.000.

Bron     : -
Auteurs :  Van der Linden, Geert
Datum  :


Relaties

  • Is deel van
    Kasteel van Nazareth


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Gekandelaarde lindendreef Kasteel Nazareth [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/132593 (Geraadpleegd op )