erfgoedobject

Concentrische lindendreef Kasteel Nazareth

landschappelijk element
ID
132596
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/132596

Juridische gevolgen

  • is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Kasteel van Nazareth
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Verschillende rechte en straalsgewijze ingeplante dreven aan de noordzijde van het kasteeldomein verbinden de vroegere site met walgracht van de kerk in het noordwesten en de omliggende dorpsstraten met het kasteel van Nazareth. Het is een drevenpatroon dat al werd ingetekend op de Ferrariskaart (circa 1775). De concentrische lindendreef verzamelt de drie straalsgewijs ingeplante dreven die voor het kasteel samen komen. Het boogsegment is 125 meter lang en bestaat uit 28 exemplaren. Op het moment van de inventarisatie was er een boom verdwenen, de dreef is bijgevolg nog vrij volledig.

  • Kabinetskaart van de Oostenrijkse Nederlanden voor Zijn Koninklijke Hoogheid de Hertog Karel Alexander van Lotharingen, Jozef Jean François de Ferraris, Koninklijke Bibliotheek van België, uitgegeven in 1770-1778, schaal 1:11.520 herleid naar 1:25.000.

Bron     : -
Auteurs :  Van der Linden, Geert
Datum  :


Relaties

  • Is deel van
    Kasteel van Nazareth


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Concentrische lindendreef Kasteel Nazareth [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/132596 (Geraadpleegd op )