Lindeboom 'Kerkeboom' bij de Sint-Salvatorkerk

inventaris landschappelijk erfgoed \ houtige beplanting met erfgoedwaarde

is deel van de bescherming als stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Dorpskom Meerle

Typologieopgaande bomen
Contextkerkhoven
SoortTilia

Beschrijving

Op het omhaagde kerkhof van de Sint-Salvatorkerk staat in een hoek een opgaande lindeboom. De boom bevindt zich tussen de kerk en het gebouw met huisnummer 4-6. Deze boom werd geplant ter vervanging van een linde die in 1972 was omgewaaid. De oorspronkelijke linde zou uit 1627(?) dateren.

• DE SADELEER S. & PLOMTEUX G. 2002: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Hoogstraten, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N4, Brussel - Turnhout.

Auteurs: De Sadeleer, Sibylle & Van der Linden, Geert