Teksten van Lindeboom 'Kerkeboom' bij de Sint-Salvatorkerk

Lindeboom 'Kerkeboom' bij de Sint-Salvatorkerk ()

Op het omhaagde kerkhof van de Sint-Salvatorkerk staat in een hoek een opgaande lindeboom. De boom bevindt zich tussen de kerk en het gebouw met huisnummer 4-6. Deze boom werd geplant ter vervanging van een linde die in 1972 was omgewaaid. De oorspronkelijke linde zou uit 1627(?) dateren.

• DE SADELEER S. & PLOMTEUX G. 2002: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Hoogstraten, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N4, Brussel - Turnhout.

Auteurs:  De Sadeleer, Sibylle; Van der Linden, Geert

Linde naast kerkhof ()

De huidige linde tussen de kerk en de nummers 4-6 vervangt een oude (1627?) in 1972 omgewaaide lindeboom, beschermd bij Koninklijk Besluit van 8/3/1940.

Bron: DE SADELEER S. & PLOMTEUX G. 2002: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Hoogstraten, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16n4, Brussel - Turnhout.
Auteurs:  De Sadeleer, Sibylle