Drie 17de en 18de-eeuwse grafkruisen.
Historiek
Op de laat 18de-eeuwse Farrariskaart staat het kerkhof Vucht ingetekend als een ommuurde site met een ovaalvormig plattegrond. De Atlas der Buurtwegen toont in 1840 dan weer een meerhoekig perceel, ter hoogte van de zuidelijk gelegen weg nummer 25 afgeboord met een muur.
Beschrijving
Op het voormalige kerkhof ten zuiden van de kerk resten drie natuurstenen grafkruisen. Ze illustreren de grafkunst in open lucht uit de 17de- en 18de eeuw en zijn kenmerkend is voor Limburg en Oost-Brabant.
Het gelobde en aan de voet geringde grafkruis voor Henrick Classens heeft centraal een gekruisigde Christus in hoog reliëf, er omheen is de graftekst ingebeiteld: Hier ligt begraven den eersamen Henrick Classens starf den 2en iuny 1658 ende Petronella Penners sine huisvrowe starf den [niet ingevuld] Bidt Godt voor de siele. Op de voet prijkt een wapenschild.
Het gelobde en aan de voet geringde grafkruis van Claesen Vander Stegen is opmerkelijk door de graftekst in laagreliëf. In de kop van het kruis staan werktuigen afgedeeld. Daaronder volgt de graftekst Hier lig begraven Ian Claesen Vander Stegen secetaris dese dorp der is gestorven den 29 novem 1624 Bidt Godt voor die siel.
Het in drie stukken gebroken gelobde en aan de voet geringde grafkruis voor Hermanus Timmermans (+1785) heeft onder een IHS-monogram in een zonnekrans het ingebeitelde, nog moeilijk leesbare grafschrift Hier is begraven den eersamen Hermanus Timmermans fondateur des [...] sterf den [...] Zyne ziele.
- Kabinetskaart van de Oostenrijkse Nederlanden voor Zijn Koninklijke Hoogheid de Hertog Karel Alexander van Lotharingen, Jozef Jean François de Ferraris, Koninklijke Bibliotheek van België, uitgegeven in 1770-1778, schaal 1:11.520 herleid naar 1:25.000. (1771-1778).
- Atlas van de Buurtwegen, opgesteld naar aanleiding van de wet op de buurtwegen van 10 april 1841, schaal 1:2.500 (overzichtsplannen schaal 1:10.000).