Oude knotwilgen

Beschrijving

De twee knotwilgen behoren tot een geheel van knotwilgenrijen op een weiland dat gerelateerd is aan de archeologische site van het Hof van Oyenbrugge. De zuidelijke knotboom heeft een omtrek van 352 centimeter en een knothoogte van 3,5 m. De noordelijke knotwilg heeft een omtrek van 497 centimeter en een knothoogte van 3 m.

De bomen vertegenwoordigen een bepaalde beheervorm uit het verleden waarbij beplantingen werden geschoren, gekapt, geleid of geknot. Ze werden geplant met een welbepaalde functie, zoals: brand-, ambachts-, bouw-, geriefhout, loofvoedering.

Auteurs: Vanmaele, Nele