Opgaande plataan

Beschrijving

De beeldbepalende boom staat op de hoek van twee percelen in een residentiële verkaveling. De mooie groeivorm is representatief omdat de grote boom vrij kon uitgroeien. De standplaats van de boom geprojecteerd op oude topografische kaarten laat zien dat deze percelen deel uitmaakten van het domein van Borcht. Het huidige domein is een relict van het vroeger grotere domein. Het zuidelijk deel van park in landschappelijke stijl werd midden de twintigste eeuw verkaveld voor residentiële woningen. De plataan is gezien zijn omvang hoogst waarschijnlijk een parkboom uit het domein van Borcht.

• Topografische kaarten van België, Krijgsdepot: Eerste editie uitgegeven tussen 1865-1880, schaal 1:20.000. Herziening, Militair Cartografisch Instituut: tweede uitgave, 1880-1884, derde uitgave 1889-1900 en herziening derde uitgave 1900-1930, schaal 1:20.000
  • Kaart van België, Militair Cartografisch Instituut, uitgegeven tussen 1928-1950, schaal 1:20.000

Auteurs: Vanmaele, Nele