L-vormige hoeve met oude kern van 1712

Beschrijving

L-vormige hoeve met oude kern van 1712, zoals aangeduid door de muurankers in de voorgevel. Van deze oude kern bleven vrijwel geen sporen bewaard. In zijn huidig uitzicht een hoeve uit het derde kwart van de 19de eeuw met traditionele opstelling: woonhuis en stal nok loodrecht op de straat, haakse dwarsschuur achteraan het erf.

Bakstenen gebouwen onder zadeldaken. Ordonnantie uit het derde kwart van de 19de eeuw, met rechthoekige vensters met hardstenen latei en lekdrempel, en duimen; rechthoekige deur onder hardstenen latei. Rechts, rechthoekige staldeur in een houten omlijsting. De datering 1900 op de schouw van de zijgevel aan straatzijde verwijst naar de cementering van deze gevel en de bouw van het getrapt dakvenster.

Dwarsschuur uit eind 19de - begin 20ste eeuw, voorzien van een rechthoekige poort onder houten latei.