Gekandelaarde lindenrij

inventaris landschappelijk erfgoed \ houtige beplanting met erfgoedwaarde

Omtrek gemeten op hoogte 150 cm
(zwaarste) Omtrek stam of stoof 178 cm
Knot- of scheerhoogte 4,5 m
Lengte 25 m

Beschrijving

De bomenrij bevindt zich net naast de Veldkantstraat, bij de hoek met de Humbeeksesteenweg. Op oudere topokaarten is ten noorden van de bomenrij een gebouw op de hoek van deze twee straten te zien. Nu grenzen de bomen aan een grasveld, en verderop aan een verkaveling van eind twintigste eeuw. De bomenrij had de functie van een zonnescherm voor het nu verdwenen gebouw.

De bomenrij bestaat uit 9 gekandelaarde linden, waarvan 4 zomerlinden (de meest oostelijke) en 5 Hollandse linden (de meest westelijke). De plantafstand bedraagt 3 m, behalve voor de 2 meest oostelijke, die op een afstand van 4 m van elkaar zijn aangeplant. De meest westelijke boom heeft een omtrek van 178 cm.

• Atlas Cadastral parcellaire de la Belgique, Philippe-Christian Popp, uitgegeven tussen 1842-1879, schaal 1:5000
  • Topografische kaart van België, Philippe Vandermaelen, uitgegeven tussen 1846-1854, schaal 1:20.000

Auteurs: Vanmaele, Nele