Twee opgaande kapellinden bij Heilig Huisje

landschappelijk element

Beschrijving

De veldkapel, het zogenoemde Heilighuisje, is via een holle weg bereikbaar vanaf de Luykerweg. De veldweg is voorbij de kapel verdwenen en omgeploegd. Op het kapelhof, langs weerszijden van de kapel, staan twee opgaande kapelbomen. Het zijn twee mooie beeldbepalende Hollandse lindes die hier een eenheid vormen met het bouwkundig erfgoed. Het ensemble met de lindebomen heeft een beeldbepalende ligging en vervult hier tevens de functie van baken, een oriëntatiepunt voor de trage weggebruikers van vroeger.

Auteurs :  Van der Linden, Geert