Amerikaanse tulpenboom ‘Mediopictum’ in domein Groenhof

• is deel van de aanduiding als beschermd monument Domein Groenhof

Beschrijving

De tulpenboom (Liriodendron tulipifera ‘Mediopictum’)in het domein Groenhof is ten oosten van de serpentinevijver aangeplant, en is beeldbepalend in de landschapstuin. De Amerikaanse tulpenboom met geelgevlekt blad heeft een omtrek van 449 cm (gemeten op 1,5 m hoogte, 2012). Het is een zeldzame cultivar van een opgaande boom die solitair is uitgegroeid. Het betreft een kampioenboom, de dikste gekende in zijn soort in België. De boom is één van de hoogste bomen uit de omgeving.

• Onroerend Erfgoed, Digitaal beschermingsdossier 4.01/46021/236.1, Groenhof (Ch. Bogaert & N. Vanmaele, 2012).

Auteurs: Vanmaele, Nele