Boerenhuis

Beschrijving

Woonhuis van een voormalige, waarschijnlijk L-vormige hoeve. Bakstenen gebouw van één bouwlaag onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, nog gedeeltelijk Vlaamse pannen), van eind 18de of begin 19de eeuw.

De oorspronkelijke muuropeningen zijn de rechthoekige vensters in houten omlijsting met sponningbeloop en duimen; de overige muuropeningen zijn aangepast. De indeling dateert van vóór midden 19de eeuw: gang links, rechts ervan, stal en keuken; naast de keuken de kamer met erachter de onderkelderde opkamer; één stookplaats tussen keuken en kamer. Zijgevel aan straatzijde met aandak en vlechtingen. Afbraak is aan de gang.