Twee lindes op de Asberg

Beschrijving

Over de Asberg loopt de Karel Wernerdreef. Deze ontginningsdreef werd in de 19de eeuw aangelegd om de naaldhoutbossen op de Asberg, aangeplant in functie van de mijnhoutproductie, te exploiteren.

Het hoogste punt van deze dreef wordt gemarkeerd door twee lindes, ingeplant aan weerszijden van dit onverhard pad. Hun kruinen raken elkaar waardoor ze een boog of poortje vormen. De lindes zijn hoog geknot (op circa 5 m) en hebben stamomtrekken van 161 cm en 95 cm

• Onroerend Erfgoed [Antwerpen], Aanduidingsdossier A025, Grote Nete van Zammel tot Zoerle, Beeltjens en de depressie van Goor-Asbroek (Kinnaer A., 2014)

Auteurs: Kinnaer, Anse