Twee geënte lindes bij het Kapelleke van de Maarschalk

Beschrijving

Aan weerszijden van het Kapelleke van de Maarschalk zijn twee geënte lindes geplant. Deze twee lindes zijn typische kapelbomen die een kapel gewijd aan Maria begeleiden.

Het kapelletje werd gebouwd in de 17de eeuw en is voor het eerst zichtbaar op een figuratieve kaart uit 1720 en werd dus wellicht in opdracht van Jean-Philippe-Eugène de Merode opgericht. Op datzelfde plan staan veel bomen afgebeeld, maar geen bij de kapel. Wellicht werden deze dus later toegevoegd.

• Rijksarchief Brussel, Kaarten en plannen uit het Familie-archief de Merode-Westerlo, Figuratieve kaarten van Westerlo (1720) (Merode KPT 2 n°05, n°07 en n°08/1).

Auteurs: Kinnaer, Anse