Kasteeldomein Wolvenbos

Beschrijving

Zeer uitgestrekt beboomd domein met neoclassicistisch kasteel van 1919 naar ontwerp van architect P. Smekens. Tuinaanleg naar ontwerp van architect J. Jacobs.

Het kasteel zelf is omgracht met vijver aan de noordzijde. Rechthoekig gebouw van negen traveeën en twee bouwlagen onder leien mansardedak met rondbogige dakkapellen. Baksteenbouw op arduinen plint. Verhoogde middenrisalieten bekleed met natuursteen of simili (?) en afgewerkt met driezijdig fronton.

Zuidgevel met brede portiek op gekoppelde zuilen geflankeerd door bordestrappen met balustrades.

Aan straatzijde, ijzeren poort in neorococostijl uit het eerste kwart van de 20ste eeuw met wapenschild van huidige eigenaar.

Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita

Aanvullende informatie

Het kasteel Wolvenbos werd in 1919-21 opgetrokken in opdracht van het echtpaar Robert en Alicia Julia Fester-Good. Hij was de zoon van de oorsprong Duitse zakenman en mecenas Henri Fester. In 1952 werd het domein aangekocht door zijn neef baron Paul Georges Kronacker (1897-1994), industrieel, beheerder van vennootschappen, liberaal politicus en minister van Staat.