Taxus en paardekastanje bij gemeentehuis en -school

Taxus en beeldbepalende paardekastanje uit vermoedelijk dezelfde tijd als het gebouw van 1877.

Bij het in 1877 gebouwde voormalig gemeentehuis met haaks klaslokaal, nu in gebruik als buurthuis, groeien op de grens met de boomgaard twee vermeldenswaardige bomen: een mooie gewone taxus (Taxus baccata) met dubbele stam (275 cm) en een monumentale witte paardekastanje (Aesculus hippocastanum) (432 cm) met meervoudige stam, waarvan de kruin en het silhouet de plek, tegenover de meterslange kasteelmuur, bepalen.

• PAUWELS D., SCHLUSMANS F. met medewerking van MUYLDERMANS E. & ROMBOUTS J., Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kanton Borgloon, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen, deel 14N4, Brussel - Turnhout, 1999, p. 261.

Auteurs: De Maegd, Christiane; Van den Broeck, Myriam