Hakhoutbos van zwarte els met perceelsrandbegroeiing

Beschrijving

Vlakbij de Mollebeek ligt een vrij nat lager perceel met een perceelsrandbegroeiing van knotwilgen, een knoteik en een houtkant op talud van hazelaar en meidoorn. Op de 18de-eeuwse de Ferrariskaart staat dit perceel al ingekleurd als bosje. Op het perceel zelf zijn nog hakhoutstoven van wilg en een hakhoutperceel van zwarte els aanwezig. De dikste knotwilg staat bij het kruispunt van de Blekerijstraat met de Trompstraat en heeft een stamomtrek van 460 cm. Bij hetzelfde kruispunt staat er in de hoek van het perceel een knoteik met een stamomtrek van 224 cm.

Auteurs: Van der Linden, Geert