Laan met zesentwintig gekandelaarde platanen

Beschrijving

Twee bomenrijen van gekandelaarde platanen sieren de middenberm van de Kunstlaan die een verbindingsweg is tussen het Citadelpark en het Sint-Pietersplein. Deze lijnaanplanting bestaat uit zesenveertig platanen. Het deel tussen het Citadelpark en de Kattenberg is op een paar inboeten na nog intact, het tweede deel vanaf de Kattenberg richting Sint-Pietersplein bestaat uit verschillende generaties boomaanplantingen, minstens vier. De platanen van de eerste generatie hebben zéér knoestige stammen en brede stamvoeten, vermoedelijk is dit een hybride die dicht aanleunt bij de oosterse plataan.

Auteurs: Van der Linden, Geert