Kaphaag van es en haagbeuk met op enen gezette meidoorn bij pastorie

Beschrijving

De kaphaag van gewone es en haagbeuk maakt deel uit van de site van de oude pastorie. De haag markeert de zuidoostelijke en de zuidwestelijke perceelsgrenzen van een weiland. Er zijn enkele opgaande bomen aanwezig en op enen gezette meidoornen.

Reeds op de topografische kaart uit 1864 is de kaphaag op de perceelsrand van de pastoriesite aanwezig. Op oudere kaarten zoals de Kabinetskaart van de Ferraris, de kaart van Popp en Van der Maelen is de pastoriesite omwald. Vanaf de kaart van 1864 is er geen omwalling meer ingetekend, en is de kaphaag aanwezig als perceelsrandbegroeiing.

• Topografische kaarten van België, Krijgsdepot: Eerste editie uitgegeven tussen 1865-1880, schaal 1:20.000. Herziening, Militair Cartografisch Instituut: tweede uitgave, 1880-1884, derde uitgave 1889-1900 en herziening derde uitgave 1900-1930, schaal 1:20.000.
  • De Kabinetskaart van de Oostenrijkse Nederlanden van Jozef Jean François de Ferraris, opgesteld tussen 1770-1778, schaal 1:11.520 herleid naar 1:25.000. Koninklijke Bibliotheek van België.
  • Atlas Cadastral parcellaire de la Belgique, Philippe-Christian Popp, uitgegeven tussen 1842-1879, schaal 1:5000.

Auteurs: Van der Linden, Geert; Vanmaele, Nele