Hoeve uit de 19de eeuw

Beschrijving

19de-eeuwwse hoeve met losstaande bestanddelen, namelijk woonhuis (nok parallel aan straat) met aanleunend ten noorden stallingen en ten zuiden langsschuur (nok loodrecht op straat) omgeven door weiland.

Bakstenen gebouwen onder zadeldak (pannen). Woonhuis van vier traveeën met dubbelhuisopstand; beluikte rechthoekige vensters en overluifelde deur. Rechtoekige schuurdeur.

Bron     : Plomteux G., Steyaert R. & Wylleman L. 1985: Inventaris van het cultuurbezit in België´, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 10N1 (A-He), Brussel - Gent.
Auteurs :  Plomteux, Greet, Steyaert, Rita