Beschrijving

Hoeve met losstaande bestanddelen hoofdzakelijk uit het tweede kwart van de 19de eeuw; woonstalhuis (nok parallel aan straat), rechthoekige stal (nok loodrecht op straat) aan westzijde, langsschuur (nok parallel aan straat), aan noordzijde en ten slotte fraai bakhuis uit de 18de eeuw (?), (nok loodrecht op straat) aan zuidwestzijde. Ingeplant op afgepaald terrein met weiland en boomgaarden aan oost- en westzijde.

Zuidgevel woonstalhuis van negen traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (stro). Gekalkt, verankerd bakstenen gebouw op gepikte plint. Beluikte rechthoekige vensters met arduinen dorpels; rechthoekige deuren met getraliede bovenlichten, arduinen dorpels. Stalgedeelte, van zes traveeën, met vernieuwde muuropeningen. Noordelijke achtergevel met twee onderkelderde oostelijke traveeën. Beluikte en getraliede rechthoekige opkamervensters met arduinen dorpels. Uitspringend stalgedeelte met rechthoekige deur en poort. Oostgevel met muurvlechtingen, centraal rechthoekig laadluik met ophaalbalk, geflankeerd door kleine rechthoekige luikjes, arduinen dorpels.

Rechthoekige, gekalkte bakstenen stal van één bouwlaag onder zadeldak (stro en mechanische pannen) met vernieuwde stalvensters. Rechthoekige bakstenen, verbouwde langsschuur onder zadeldak (Vlaamse pannen); jaartal 1835 (op gevelsteen van zuidgevel); rechthoekige poorten.

Bakstenen bakhuis onder zadeldaken (Vlaamse pannen) met lager ovengedeelte; rechthoekige en steekboogvenster, rondboogdeurtje.

Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita