Villa De Lindekens

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa De Lindekens

Beschrijving

Landhuis van circa 1900 naar ontwerp van D. De Vos - Van Kleef in cottagestijl, gelegen in beboomde tuin, aan straatzijde afgesloten door haag en ijzeren hek tussen bakstenen pijlers.

Symmetrisch opgebouwde westgevel van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadel- en afgewolfde daken (leien) centrale vierhoekige dakruiter onder tweeledige spits bezet met leien.

Bakstenen gebouw op arduinen plint, met banden van natuursteen en pseudo-vakwerk op tweede bouwlaag. Middelste drie traveeën risalietvormend en verhoogd met puntgevel. Deur geflankeerd door driezijdige erkers. Rechthoekige vensters en rondboogdeur.

• DE VOS - VAN KLEEF D., Le nouvel Anvers: cité-jardin, Antwerpen, 1907, p. 61-67.

Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita