Villa 't Kersouwke

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa 't Kersouwke

Beschrijving

Villa 't Kersouwke; naam op paneel in puntgevel. Landhuis gelegen in beboomde tuin, aan straatzijde afgesloten door bakstenen muur met houten hek. Rechthoekig gebouw in cottagestijl van één bouwlaag onder mank zadeldak (Vlaamse pannen) met overkragende daklijst en windborden, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw.

Bakstenen gebouw met pseudo-vakwerk in puntgevel. Rechthoekige houten erker aan westgevel en grotere rechthoekige uitbouw onder mank dak aan zuidgevel. Beluikte steekboogvensters; kleine en grotere roedeverdeling. Overluifelde steekboogdeur aan zuidgevel.

Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita

Aanvullende informatie

De villa werd gebouwd tussen 1902 en 1909. Het ontwerp is gemaakt door architect Dirk De Vos-Van Kleef. In 1909 werd het pand verworven door toondichter en orkestmeester Edouard Keurvels. Het houten hek aan straatzijde is vervangen door een gietijzeren hek.

• Informatie verkregen van Alan Bierwerts en Katrien Hendrickx (februari 2021).