Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Landhuis uit het vierde kwart van de 19de eeuw gelegen achterin beboomde tuin. Twee haakse vleugels van twee bouwlagen met souterrain onder zadeldak (leien); tussenbeide traptoren van drie bouwlagen onder schilddak (leien) met vorstkam.

Bakstenen gebouw op arduinen plint. Eerste bouwlaag met door voegwerk ontstane banden: borstweringen met beschilderde en bakstenen friezen. Bakstenen hoeklisenen en getrapte fries onder overkragende daklijsten met windborden. Diverse vensters onder andere met bakstenen waterlijst. Rondboogdeur onder halfronde glazen luifel, gevat in bakstenen portiek met schoudergevel.

Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita