L-vormige hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed L-vormige hoeve

Beschrijving

L-vormige hoeve uit het derde kwart van de 19de eeuw. Bakstenen gebouwen onder zadeldaken (Vlaamse pannen voor het woonhuis); gecementeerde plint.

Traditionele opstelling met woonhuis nok loodrecht op de straat, en haakse stal en dwarsschuur achteraan het erf. Het woonhuis is een dubbelhuis van drie traveeën en anderhalve bouwlaag. Verhoogde begane grond. Getoogde benedenvensters, halfronde zoldervensters en een rechthoekig zolderluik rechts. Aangepaste deur. Zijgevel met aandak en vlechtingen; twee getoogde zoldervensters.

Dwarsschuur met stal, voorzien van een bakstenen korfboogpoort en een getoogde staldeur.

Rechts van de ingang van het erf, klein, recenter dienstgebouw. Het erf is afgesloten door middel van een ijzeren inrijhek en dito voetgangersdoorgang.