Neotraditionele stadswoning

Beschrijving

Neotraditioneel rijhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (leien), jaartal 1898 (cartouches op penanten) naar ontwerp van Charles Janssens en gebouwd in opdracht van Ceulemans. Bouwaanvraag werd ingediend op 13 mei 1898.

Baksteenbouw met plint, kordonlijsten, banden en diamantkoppen van hardsteen. Baksteenmozaïek bij panelen op borstwering en bij boogvelden. Rechthoekige vensters op kordonvormende onderdorpels, benedenvensters met arduinen lateien en steekboogvormige ontlastingsbogen; bij tweede bouwlaag met rondboogvormige ontlastingsbogen en sluitsteen. Rechthoekige deur met steektrap, negblokken en diamantkoppen, arduinen latei en ontlastingsboog: bewaard houtwerk.

• Archief gemeente Kontich, 874.1. Bouwvergunningen 1880-1900.

Auteurs: Wylleman, Linda