Tuin van een burgerhuis

Beschrijving

De voortuin met hek hoort bij een burgerhuis uit de aanvang van de 20ste eeuw, die door het gebruik van aluminium voor de vernieuwing van de balkonleuning, de deur en de ramen sterk aan oorspronkelijkheid heeft ingeboet. De voor- en zijtuin worden begrensd door een rood geschilderd hek met poortje naar de voordeur en een poorthek naar de achterliggende dienstgebouwen. Het in een lage muur verankerde hek is samengesteld uit geklinknageld bandijzer, in spiralen gedraaid ter beëindiging van de spijlen. De tuinaanleg werd vernieuwd.

Auteurs: De Maegd, Christiane; Van den Broeck, Myriam