erfgoedobject

Boerentuintje

landschappelijk element
ID: 134372   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/134372

Beschrijving

Boerentuintje en jonge boomgaard, recent aangelegd met traditionele elementen bij een vakwerkhuisje van 1847.

Het terrein van het gerestaureerd, L-vormig en boven de deur 1847 gedateerd vakwerkhuisje is recent met traditionele elementen ingericht. Het perceel is in vakken verdeeld, vooraan door spalierfruit, achteraan door meidoornhagen en rondom het huis werd een zone afgeschermd met een kastanjehouten hekje. De voortuin is een buxus- en bloementuintje, en de andere vakken zijn als jonge boomgaard aangeplant. Achteraan is er nog een opgeschoten oude haag van meidoorn en een jonge haagbeukhaag. Aan de straat rechts naast het huis en in de meidoornhaag op de linker perceelsgrens staat een barrier van bandijzer. Het huis is mooi en geïsoleerd gelegen in een gaaf bewaard landschap.


Bron     : DE MAEGD C. EN VAN DEN BROECK M., 2007, Historische tuinen en parken van Vlaanderen. Inventaris Limburg. Deel 3: Alken, Borgloon, Heers, Kortessem, Wellen, Brussel, Agentschap RO-Vlaanderen. Onroerend Erfgoed.
Auteurs :  De Maegd, Christiane, Van den Broeck, Myriam
Datum  : 2007


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Boerentuintje [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/134372 (Geraadpleegd op 28-10-2020)