In 1931 bouwde notaris Yves Tuerlinckx langs de weg naar Werchter, aan de oostrand van de dorpskern, een modernistische villa, omgeven door informele tuin (35 are) met structuren van breuksteen; gedeeltelijk vernietigd voor een wegverbreding in 2002. In de noordwestelijke hoek van het domein bevindt zich een serre.
In 1931 bouwde notaris Yves Tuerlinckx langs de weg naar Werchter, aan de oostrand van de dorpskern, een modernistische villa, witgeschilderd en met een plat dak, kubistische volumes, onder meer een halfronde uitbouw onder een terras omgeven door een bootreling. De horizontale lijnen worden verder benadrukt in het (origineel bewaarde) houtwerk van de ramen. De aantrekkelijke tuin, aanvankelijk 35 are groot, die rond de villa werd aangelegd wijst echter veeleer op de modellen die vanuit de 'Nouveau jardin pittoresque'-beweging werden gepromoot, zo bijvoorbeeld de met breukstenen muurtjes afgezoomde en met breukstenen geplaveide toegangsweg links van de villa, de parterre met vaste planten en lage struiken aan de achterzijde. De tuin strekt zich vooral ten oosten en ten noordoosten uit – een uitwaaierend gazon omgeven door hoogstammen en struiken zoals goudbonte Ierse taxus (Taxus baccata 'Fastigiata Aureomarginata') en Pontische rododendron (Rhododendron ponticum). Vanuit de villa loopt een bescheiden vista naar een vijvertje in het alluvium van de Binnenbeek, waarschijnlijk toegevoegd na de aankoop van een aangrenzend perceel in 1941. In de noordwestelijke hoek van het domein bevindt zich een serre, die ooit het middelpunt vormde van een omhaagde moestuin.
Langs de Werchtersesteenweg, achter een ligusterhaag, kwam tot voor kort een gemengde rijbeplanting voor bestaande uit zilverlinde (Tilia tomentosa), zilveresdoorn met ingesneden blad (Acer saccharinum 'Laciniatum'), gewone plataan (Platanus x hispanica), gewone esdoorn (Acer pseudoplatanus), rode bastaardpaardenkastanje (Aesculus x carnea), Zweedse lijsterbes (Sorbus intermedia), pluimes (Fraxinus ornus) en bontbladige gewone esdoorn (Acer pseudoplatanus 'Leopoldii'); langs de westelijke perceelsgrens een rij van – afwisselend – Krimlinde (Tilia x euchlora) en Noorse esdoorn (Acer platanoides). De stamomtrekken van deze bomen lopen sterk uiteen (139 – 235 cm stamomtrek op 150 cm hoogte). De bomenrij langs de Werchtersesteenweg werd in 2002 gerooid met het oog op een wegverbreding.
- Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Oude kadastrale [212A] legger Haacht, art. 2831, nr. 5.
- Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Kadastrale opmetingsschets Haacht 1932/8; oudste kadastrale legger [212A] Haacht, art. 2784.