Gemengde moes- en bloementuin met snoeivormen, naast en achter een dorpshuis uit 1856, met blauweregen tegen de straatgevel.
De tuin is gelegen op een hoekperceel en is omzoomd met een haag van gewone beuk (Fagus sylvatica) en een gemengde haag van haagliguster (Ligusmtrum ovalifolium) en gewone taxus (Taxus baccata) aan de straat. Nut en sier zijn er gecombineerd. Twee zijpaden en twee dwarse verspringende hagen verdelen de tuin in een erf, een moestuin en een boomgaard.
Op het erf van gestampte aarde groeit een tamme kastanje (Castanea sativa) en de gewone taxus kreeg een vormsnoei met priëlen als resultaat. Twee paden verdelen de moestuin in drie reeksen van groenten-, fruit- en bloemenbedden op rij. Een gewone hazelaar (Corylus avellana), een kwee (Cydonia oblonga) en enkele boompjes van buxus (Buxus sempervirens) zijn over de tuin verspreid. Drie mooie gesnoeide priëlen in gewone taxus: dat vooraan op het erf heeft vijf stammen, dat naast de boomgaard zeven stammen en dat bij de ingang van de moestuin ligt op een heuveltje en telt er elf. Voorheen groeide er in het midden een treures (Fraxinus excelsior 'Pendula'), die echter door de taxussen werd onderdrukt. Achteraan, in de hoek bij het tuinhek groeit een scherpe hulst (Ilex aquifolium).
Bomen (Het cijfer in vet geeft de stamomtrek in centimeter weer. De omtrek wordt standaard gemeten op 150cm hoogte.)
Scherpe hulst (Ilex aquifolium) 83
Tamme kastanje (Castanea sativa) 272
Bron: DE MAEGD C. EN VAN DEN BOSSCHE H., 2006: Historische tuinen en parken van Vlaanderen. Inventaris Limburg. Deel 2: As, Beringen, Diepenbeek, Genk, Ham, Hasselt, Heusden-Zolder, Leopoldsburg, Lummen, Opglabbeek, Tessenderlo, Zonhoven, Zutendaal, Brussel: Vlaamse Overheid. Onroerend Erfgoed. Auteurs: De Maegd, Christiane; van den Bossche, Herman Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)