Delcourtplaats

Rond, openbaar plein met vier er op uitgevende beboomde straten, horend tot een mijncité.

Dit ronde plein is het hart van een mijncité. Het ligt eenvoudig in gras en heeft nu een jonge beplanting van bomen, maar in de stoep aan de huizenkant groeien oudere exemplaren. Diverse bomen werden voor de vier er op uitkomende straten gekozen. De oorspronkelijke erf­schei­ding met haagjes van haagliguster (Ligustrum ovalifolium) is plaatselijk goed bewaard. Witte paardekastanje (Aesculus hippocastanum) (185-210 cm stamomtrek op 150 cm hoogte ) en eenstijlige meidoorn (Cra­tae­gus monogyna) (105 cm stamomtrek op 150 cm hoogte) horen tot de dikste bomen.

Auteurs: De Maegd, Christiane; van den Bossche, Herman