Beboomde voortuin bij een villa met poorthek en haag, uit het begin van de 20ste eeuw.
De voortuin van de villa uit het begin van de 20ste eeuw, is van de straat gescheiden door een wit geschilderd smeedijzeren hek van drie traveeën met centaal poorthek. Het hangt tussen vierkante pijlers van gele baksteen met speklaag van rode baksteen en platte deksteen van blauwe hardsteen. Het vast hek heeft hoge spijlen met lanspunt en dubbele onder- en boventegels met tussenliggende ringen. Het poorthek is voorzien van een lagere makelaar en een liggende voluut ter opvanging van het klimmend beloop naar de stijlen en is uitgewerkt met een gespiegeld C-motief ingeschreven in een ovaal in elk spijlen lak en met V-motief tussen de onderste regels. De tuin is verder omhaagd met scherpe hulst langs de Nijverheidstraat en meidoorn langs de Stationstraat. De achtertuin is verruigd tot bos en de houtkant op de berm langs de vroegere spoorwegbedding, is nu aangelegd als fietspad.
Bomen
In de voortuin: twee gewone beuken (Fagus sylvatica) (160 cm stamomtrek, gemeten op 150 cm hoogte), een zilverlinde (Tilia tomentosa) en een Noorse esdoorn met geelgerand blad (Acer platanoides 'Drummondii') (?) (80 cm). In de achtertuin: gewone hazelaar (Corylus avellana), taxus (Taxus baccata), gewone haagbeuk (Carpinus betulus), gladde iep (Ulmus minor), ruwe berk (Betula pendula), en gewone robinia (Robinia pseudoacacia).
Bron: DE MAEGD C. EN VAN DEN BOSSCHE H., 2006: Historische tuinen en parken van Vlaanderen. Inventaris Limburg. Deel 2: As, Beringen, Diepenbeek, Genk, Ham, Hasselt, Heusden-Zolder, Leopoldsburg, Lummen, Opglabbeek, Tessenderlo, Zonhoven, Zutendaal, Brussel: Vlaamse Overheid. Onroerend Erfgoed. Auteurs: De Maegd, Christiane; van den Bossche, Herman Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)