erfgoedobject

Japanse tuin

landschappelijk element
ID
134571
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/134571

Beschrijving

Openbaar park uit 1992-1993 naar ontwerp van de Japanse landschapsarchitect Inoe.

De Japanse tuin van 2,5 hectare, aangelegd in 1992-1993 op een drassig weiland bij de Demer als een imitatie van een Japans landschap, is een ontwerp van de Japanse landschapsarchitect Inoe, het resultaat van de vriend­schaps­ban­den tussen Hasselt en de Japanse stad Itami. De tuin sluit aan bij het park Kapermolen (1982, 115 hectare groot) en bestaat uit het Ker­sel­a­renpark, een overgangsdeel in westerse stijl naar de centrale tuin die is opge­vat als een wandeling langs een waterval, een Iris­vijver en brug, een keien­strand, een ceremoniehuis en een thee­huis.

Bomen

Japanse kerselaar, onder meer Prunus mume, gewone en Japanse esdoorn, Japanse honingboom, kastanje en op Japanse wijze gesnoeide dennen.


Bron: DE MAEGD C. EN VAN DEN BOSSCHE H., 2006: Historische tuinen en parken van Vlaanderen. Inventaris Limburg. Deel 2: As, Beringen, Diepenbeek, Genk, Ham, Hasselt, Heusden-Zolder, Leopoldsburg, Lummen, Opglabbeek, Tessenderlo, Zonhoven, Zutendaal, Brussel: Vlaamse Overheid. Onroerend Erfgoed.
Auteurs: De Maegd, Christiane; van den Bossche, Herman
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Japanse tuin [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/134571 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.