Japanse tuin

Openbaar park uit 1992-1993 naar ontwerp van de Japanse landschapsarchitect Inoe.

De Japanse tuin van 2,5 hectare, aangelegd in 1992-1993 op een drassig weiland bij de Demer als een imitatie van een Japans landschap, is een ontwerp van de Japanse landschapsarchitect Inoe, het resultaat van de vriend­schaps­ban­den tussen Hasselt en de Japanse stad Itami. De tuin sluit aan bij het park Kapermolen (1982, 115 hectare groot) en bestaat uit het Ker­sel­a­renpark, een overgangsdeel in westerse stijl naar de centrale tuin die is opge­vat als een wandeling langs een waterval, een Iris­vijver en brug, een keien­strand, een ceremoniehuis en een thee­huis.

Bomen

Japanse kerselaar, onder meer Prunus mume, gewone en Japanse esdoorn, Japanse honingboom, kastanje en op Japanse wijze gesnoeide dennen.

Auteurs: De Maegd, Christiane; van den Bossche, Herman