Arbeiderswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Arbeiderswoningen

Beschrijving

Twee arbeiderswoningen van het dubbelhuistype; drie traveeën en één bouwlaag onder zadeldaken (Vlaamse pannen), uit de tweede helft van de 19de eeuw. Maakte oorspronkelijk deel uit van een groep van vier identieke woningen.

Nummer 30 werd in het derde kwart van de 20ste eeuw vergroot met een garage en voorzien van nieuwe muuropeningen, terwijl nummer 28 in 1977-78 vervangen werd door een woning van twee bouwlagen met dakvenster. Verankerde, bepleisterde en beschilderde baksteenbouw; beluikte rechthoekige vensters met arduinen dorpels, dito deur.

Auteurs: Wylleman, Linda

Aanvullende informatie

Drie woningen (nummer 24, 26 en 30) ondergingen verschillende aanpassingen en nummer 28 is gesloopt. Het geheel heeft geen erfgoedwaarde meer.

Auteurs: Jacobs, Els