Beboomde aanleg bij de kapel van Wideux

• is deel van de aanduiding als beschermd monument Kapel van Wideux

Beboomde aanleg en gracht rond laat 19de–eeuwse kapel.

Fraaie bomengordel rond het omgracht perceel van de laat-neo­go­ti­sche Onze-Lieve-Vrouw-van-Lourdeskapel, tegenover het kas­teel van Wideux. Het pad en de rondweg liggen nu in dolomiet.

Bomen

Amerikaanse eik (Quercus rubra), Canadapopulier (Populus x canadensis), gewone robinia (Robinia pseudoacacia), wintereik (Quercus petraea) en zomer­eik (Quercus robur), naast gewone beuk (Fagus sylvatica) (210, 220 en 243 cm stamomtrek op 150 cm hoogte) en een mooi exem­plaar van gewone haagbeuk (Carpinus betulus) (203 cm stamomtrek op 150 cm hoogte).

Auteurs: De Maegd, Christiane; van den Bossche, Herman