Kloosterparkje

Beschrijving

Voormalig kloosterparkje in landschap­pelijke stijl uit de tweede helft van de 19de eeuw, met paviljoen in rustieke stijl en kleine waterpartij.

Het parkje, of wat er van rest, ligt ten zuiden van een re­cen­ter scho­len­com­plex en een kloos­ter, uit de tweede helft van de 19de eeuw. De kleine vij­ver heeft een eiland met een vernieuwd pa­vil­joen van bak­steen onder tent­dak, uit de eerste helft van de 20ste eeuw. Aan de rand van het park­bos ligt een tweede zes­hoe­kig open pavil­joen in rustieke stijl, ge­maakt van imita­tie­boom­stam­ en in bruin ge­schilderd cement­werk met een hutdak van ­imitatierichels en imitatiestro. Het moet dateren uit het einde van de 19de of het begin van de 20ste eeuw. Een re­cen­te bloe­men­tuin werd tussen de school­ge­bou­wen aangelegd en de moestuin werd siertuin.

Auteurs: De Maegd, Christiane; van den Bossche, Herman