Aanhorigheden van het Groeningenhof

Beschrijving

Vroegere aanhorigheden met U-vormige aanleg, uit vierde kwart 19de eeuw; heden verbouwd tot woning; gelegen in omhaagd en ommuurd domein, vroeger moestuin, aan zuidzijde van de ingang tot het kasteel. Bestaande uit stallingen (nok parallel aan de straat), wagenhuis en woning (?) (nok loodrecht op de straat) en schuur (nok parallel aan de straat).

Rechthoekige bakstenen gebouwen onder zadeldaken (leien). Rechthoekige muuropeningen. Noordelijke zijgevel: langsschuur met twee rechthoekige poorten, bakstenen latei met sluitsteen en hoekconsoles van hardsteen. Wapenschild en stervormig venster in top.

Auteurs: Wylleman, Linda