Enkele povere restanten van de voormalige pastorietuin.
Het pastoriegoed verschijnt op het Primitief kadasterplan van 1827 als een naast de kerk gelegen als tuin genoteerd vierkant terrein (perceel nummer 1011) met huis en bijgebouwen (nummer 1007) rond een langwerpig erfje, en een smalle tuinstrook (nummer 1010) aan de straat. Het huis is vandaag herbestemd als residentie 'De Wingerd' en van de omgeving blijven enkele elementen van de oude situatie over, onder meer de hagen op de perceelscheiding die sterk werden ingesnoeid om verjonging te stimuleren. Het zijn hagen van gewone beuk (Fagus sylvatica) ten noorden bij het kerkhof en ten westen bij de parking en bij het wijkcentrum en van gewone taxus (Taxus baccata) ten zuiden en ten oosten aan de straatzijde. Een overeind gebleven Lourdesgrot van cementen rotsblokken herinnert nog aan de vroegere functie van pastorietuin.
Bomen
Bruine beuk (Fagus sylvatica 'Atropunicea'), buxus (Buxus sempervirens), scherpe hulst (Ilex aquifolium), gewone plataan (Platanus x hispanica), Pontische rododendron (Rhododendron ponticum), gewone taxus (Taxus baccata) en zomereik (Quercus robur) zijn overblijfsels van de oude pastorietuin.
Kadasterarchief Limburg, Primitief plan door Sotiau, terreinopname beëindigd in 1827.
Bron: DE MAEGD C. EN VAN DEN BOSSCHE H., 2006: Historische tuinen en parken van Vlaanderen. Inventaris Limburg. Deel 2: As, Beringen, Diepenbeek, Genk, Ham, Hasselt, Heusden-Zolder, Leopoldsburg, Lummen, Opglabbeek, Tessenderlo, Zonhoven, Zutendaal, Brussel: Vlaamse Overheid. Onroerend Erfgoed. Auteurs: De Maegd, Christiane; van den Bossche, Herman Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)