Herenhuis

Beschrijving

Handelshuis, oorspronkelijk herenhuis van het dubbelhuistype van vijf traveeën (heden nog slechts drie traveeën) en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen), van circa 1860 in neoclassicistische stijl.

Bepleisterde en beschilderde baksteenbouw met tot winkelruimte verbouwde eerste bouwlaag ter vervanging van beluikte rechthoekige vensters en centrale rechthoekige deur in vlakke omlijsting van arduin met rechte kroonlijst. Tweede bouwlaag: penanten met stucwerkpanelen en leeuwenkoppen onder kroonlijst. Rechthoekige vensters in geriemde omlijsting met oren en stucwerkcartouche. Sierlijke gietijzeren borstwering met bazuinende engelen.

Auteurs :  Wylleman, Linda