erfgoedobject

Café Auwegem

bouwkundig element
ID: 1353   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/1353

Juridische gevolgen

Beschrijving

Hoekhuis Auwegemvaart, in 1936 opgericht door Brouwerij en Mouterij Cesar Jacobs. De kopende maatschappij die aan de gevel "een aantrekkelijk kunstkarakter" moest geven, koos voor het café een volume met afgeronde hoek, gele gevelsteen, rechthoekige ijzeren ramen, afgewisseld met sleufvensters boven café- en privé-inkom en één patrijspoort. Op de bovenverdieping zijn de horizontale ramen vernieuwd.

Aangepast café-interieur. Het appartement op de verdieping behield een aantal pittige details, onder meer de houten trapleuning, de gebogen gang met daklicht, de oorspronkelijke binnendeuren en de bolle plinten.

  • KADASTER ANTWERPEN, Mutatieregisters Mechelen, schetsen, 1936/30.
  • Informatie uit aankoopakte huidige eigenaars.

Bron     : Kennes H., Plomteux G. & Steyaert R. 1995: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Mechelen, Kanton Mechelen, Bouwen door de eeuwen heen in in Vlaanderen 13N2, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Plomteux, Greet
Datum  : 1995


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Café Auwegem [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/1353 (Geraadpleegd op 13-08-2020)