Eenheidsbebouwing van zes burgerhuizen

Beschrijving

Eenheidsbebouwing uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, zes traveeën en drie bouwlagen, geel bakstenen lijst- en topgevels met segment- en rondboogvormige muuropeningen. Deels vernieuwde begane grond: nummer 106 met toegang van voormalige filmzaal en nummer 108 met café-pui. Nummer 110 met segmentboogpoort die toegang gaf tot voormalige brouwerij "de Populieren" (zie opschrift Brouwerijen).

Nummer 110 "Brouwerij De Populieren" met toegangen via Antwerpsestraat en Guido Gezellelaan (smeedijzeren hek en poort). U-vormige bedrijfsgebouwen met overdekte binnenruimte, gietijzeren constructie onder zadeldak (golfplaten). Aan zuidzijde administratief bakstenen gebouw van twee bouwlagen met toren onder pannen schilddak; rechthoekige en rondboogvormige muuropeningen. Gesloopt in 1980 en vervangen door woonerf zogenaamd "De Populieren" met eengezinswoningen.

Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita